Wij

Het Instituut voor Vraaggerichte Psychotherapie is een maatschap van een psychiater/ psychotherapeut een psychotherapeut/gz psycholoog en een psychotherapeut. Wij leiden daarnaast collega’s (psychologen) op tot gz-psycholoog en psychotherapeut. We vormen samen een gespecialiseerde praktijk in de geestelijke gezondheidszorg.

Naast het voeren van een praktijk stellen wij ons ten doel een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van ons vak. Centraal staat daarbij onze vraag hoe we onze cliënten kunnen ondersteunen bij het werken vanuit een vraagstelling waar men mee leeft, in plaats vanuit een probleem dat opgelost moet worden.

Wij hebben ons, naast ons eigen specialisme, gezamenlijk gespecialiseerd in de ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Wij volgenden daartoe (na een basis- en vervolgopleiding in Nederland) in de VS, Engeland en Ierland verschillende (master)classes van onder andere Steven Hayes, Russ Harris, Kelly Wilson, Robyn Walser, Mavis Tsai (FAP) en Robert Kohlenberg (FAP).

Willem Guijt

Psychiater en psychotherapeut met ruime ervaring binnen zowel kortdurende als langdurende zorg in diverse grote GGZ instellingen.

Cynthia van Genderen

Psycholoog in opleiding tot psychotherapeut, met ervaring in een grote GGZ instelling. Een persoons- en vraaggerichte benaderingswijze staat bij Cynthia centraal in de gesprekken.

John Luijten

GZ-psycholoog en psychotherapeut. Hij is met name gespecialiseerd in systeemtherapie en directieve therapie. John is tevens werkzaam als coach voor leiderschapsvraagstukken.

Roos Guijt

Psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog met uiteenlopende ervaring binnen verschillende zorgprogramma’s bij een grote GGZ instelling. Roos doet naast behandelingen ook diagnostiek.

Heleen Lieffering

Psychotherapeut en ondermeer werkzaam geweest als psycholoog bij een Arbodienst en als re-integratie specialist bij het UWV. Heleen is tevens werkzaam als (NIP register) arbeids- en organisatie psycholoog bij Lieffering MOVES.

"Behandel een mens zoals hij is en hij zal zo blijven.
Behandel een mens zoals hij kan zijn en hij zal zo worden"

Goethe