VERWIJZERS

 

 

 

 

Het Instituut voor Vraaggerichte Psychotherapie is een kleinschalige instelling voor ambulante geestelijke gezondheidszorg gevestigd in Katwijk. Binnen onze instelling zijn een psychiater, psychotherapeut en GZ psycholoog (in opleiding tot psychotherapeut) werkzaam. We bieden gespecialiseerde, geestelijke gezondheidszorg en hebben contracten met alle grote zorg-verzekeraars met uitzondering van Menzis en CZ/OHRA. Met ENO en ONVZ bekijken we op maat of behandeling bij ons mogelijk is. Wij werken niet met een wachtlijst maar wel met een patiëntenstop. U kunt hieronder bij “Wachttijden” zien of aanmelding mogelijk is. U kunt ook altijd contact opnemen met de intakecoördinator om te bespreken wat de mogelijkheden voor uw cliënt zijn.

 

We verzoeken uw voor verwijzing gebruik te maken van Zorgdomein.  Hier vindt u ook instructies over de aanmeldingsprocedure en brief. Uw cliënt dient zichzelf ook via het aanmeldformulier dat na overleg wordt toegezonden aan te melden. Zodra beiden binnen zijn wordt binnen drie weken door een van onze behandelaren met uw cliënt contact opgenomen om een eerste afspraak in te plannen.  Na het doorlopen van het intake traject wordt (indien aan de orde) direct met de behandeling begonnen. U wordt hierover door ons geïnformeerd via Zorgmail. Gedurende de intakefase  (eerste drie gesprekken) ligt de behandelverantwoordelijkheid bij u. Belangrijke bevindingen rondom uw client gedurende de intake- en indicatieperiode die van belang zijn voor zijn/haar welzijn (bijvoorbeeld crisissituatie), bespreken we met u. We gaan ervan uit dat dit wederzijds is.

 

 

Openingstijden
We zijn voor onze cliënten op afspraak bereikbaar tijdens kantooruren. Op de woensdag zijn wij gesloten. Indien contact buiten deze uren nodig blijkt dan maken we daarover individuele afspraken met onze cliënten. We vragen onze cliënten om ingeval van crisis contact op te nemen met de huisartsenpost.

Wachttijden
Onze actuele wachttijden worden bijgehouden op Vektis. Op dit moment hebben we beperkt ruimte. Voor meer informatie over mogelijkheden tot aanmelden kunt u contact opnemen met de intake cordinator Heleen Lieffering, tel 0712510101.

Niet zichtbaar

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Minimale vereisten aan een verwijsbrief naar ons Instituut

Datum verwijzing naar ons Instituut
Naam, en AGB code van de huisarts
Aanmelding via Zorgdomein
Gegevens van de cliënt (NAW-gegevens en geboortedatum)
Aangeven dat er sprake is van een psychische stoornis dan wel een vermoeden daarvan, met benoeming van de stoornis (DSM5 classificatie of op andere manier) en de ernst van de stoornis (vanaf zorgvraagtype 4 ( Psychische aandoening – ernstige problematiek)
Aangeven dat verwezen wordt naar de specialistische ggz 

Hier treft u naast de minimale vereisten die wij stellen aan een verwijzing algemene informatie aan over zorgvraagtypering, verwijsbrief en aanpassing verwijsafspraken GGZ per 2021

Nog vragen?
Als u vragen heeft over onze aanmeldprocedure, dan kunt u contact opnemen met Heleen Lieffering (intakecoördinator),
via telefoonnummer 071-2510101.

Links

error: Beveiligd, Uw kunt bij ons geen content kopiëren.