Instituut voor Vraaggerichte Psychotherapie

TMS behandeling

Repetitieve Transcraniële Magnetische Stimulatie (rTMS) is een goed onderzochte, veilige en effectieve medische behandeling voor depressie en dwangklachten. Bij het IVP geven we bijna altijd een gecombineerde behandeling van rTMS, (en of reeds ingezette farmacotherapie) en psychotherapie omdat dit de grootste kans op verbetering biedt (ongeveer in tweederde van de gevallen).

Slaap

Vaal hebben is er ook ook sprake van een slaapstoornis. Dit is een belangrijke voorspeller van een slecht behandelresultaat. Om die reden wordt ook altijd een actigrafie gedaan om een inschatting te kunnen maken van de ernst van de slaapstoornis en wordt deze ook mee behandeld (met behulp van farmacotherapie en/of gedragstherapie).

Wat kunt u verwachten?

Afhankelijk van de intensiteit van behandeling (2 tot 4 sessies per week, tot 5 sessies per dag) kunt u  De eerste verbeteringen zijn meestal  na 10 tot 15 sessies. Bij het IVP geven we vooralsnog geen hoog intensieve behandeling (5 sessie per dag). Meestal is de frequentie van de behandeling 2 keer per week,


Gemiddeld worden na 25 tot 35 sessies (2 of 4 sessies per week) langdurig positieve resultaten geboekt.


rTMS heeft als groot voordeel dat er weinig bijwerkingen zijn aan de behandeling.

 

“Behandel een mens zoals hij is en hij zal zo blijven. Behandel een mens zoals hij kan zijn en hij zal zo worden”

Goethe

Links

error: Beveiligd, Uw kunt bij ons geen content kopiëren.